Workshop stenen collage
Workshop stenen collage Ariel Elizondo

Kunstgilde Heuvelrug Workshop Stenen Collage op vrijdagmiddag 8 maart

22 februari 2024 om 11:13 Lokaal Deel je nieuws

WORKSHOP STENEN COLLAGE IN HET KUNSTGILDEHUIS OP VRIJDAG 8 MAART

De Baskische beeldhouwer Ariel Elizondo heeft een grote en veelzijdige ervaring in de wereld van steen dankzij zijn professionele en familie banden in de wereld van steengroeves, in de productie en in de marketing.

Zijn beroep heeft ervoor gezorgd dat hij meegewerkt heeft aan architectonische projecten van internationaal bekende architecten zoals de “Agbar Toren” van Jean Nouvel, “The Oval” van David Chipperfield en “Het Gugenheim” van Frank Ghery.

Momenteel Exposeert Ariel Elizondo met zijn sculpturen in diverse Europese steden zoals in Spanje, Barcelona, Valencia, Madrid, Bilbao. In Frankrijk, Parijs La Rochelle, Tours, Biarritz. In Belgie, Brussel, Gent, en Luik. 

Binnenkort ook in Nederland, Maastricht en Epe.

Zijn werk bestaat voornamelijk uit steen, in verband met zijn familieband met steen. En staal als hommage aan de periode dat hij in Bilbao woonde. Het is interessant om te weten dat een Baskische beeldhouwer altijd een nauwe band heeft met het materiaal dat er verwerkt wordt. Heel vaak regionaal gebonden. Vaak herkennen ze waarvandaan een Kunstenaar komt aan het materiaal dat hij gebruikt.In zijn werk brengt Ariel Elizondo de essentie van de materialen over op de waarnemer of kijker en creëert hun vormen met handwerk, met oude en voorouderlijke technieken, en transformeert het in een werk met hedendaagse tekens.

In de workshop krijg je de kans om een relatie op te bouwen en met de steen in gesprek te gaan, door middel van voelen, kijken en je zintuigen. 

“Ik zal je verbinden met die unieke en individuele creatieve wereld van een ieder en deze extrapoleren naar de realiteit, je voeten op de grond brengen en verbinden met jezelf”

We zullen ongeveer 12 soorten steen gebruiken, zoals leisteen, kwartsiet, schalie, basalt, albast, marmer, kalksteen, zandsteen en graniet... Het zullen kubussen van 2x2 cm en 3x3 cm zijn met afgeronde randen en dunnere steenstrips. 

We gebruiken een grijs bord als basis voor de collage. En we zullen de stenen vrijelijk samenvoegen om één enkel beeld te creëren.

Vrijdag 8 maart in het Kunstgildegebouw van 14.00 tot 16.00 uur

Minimaal aantal deelnemers: 10

Maximaal aantal deelnemers 18

Prijs: € 25.-, contant bij aanvang

Voertaal: Engels

Alle materialen zijn inbegrepen:Steun van grijze leisteen, kleine stenen blokjes, 2x2cm en 3x3cm, en kleine rechthoekige snijstukken,transparant silicium, recipiënt, doekjes, handschoenen, eetstokjes.


Aanmelden bij Huibert Straus   huibertstraus@ziggo.nl 

advertentie
advertentie