De 5 genomineerden (links naar rechts) Janine van Dijk, Sandra Pot, Karin Boers, Marieke Ackerman en winnaar Pieter Jaspers.
De 5 genomineerden (links naar rechts) Janine van Dijk, Sandra Pot, Karin Boers, Marieke Ackerman en winnaar Pieter Jaspers. Stichting Culturele Regio

Uitreiking Hans Nijhof prijs 2023

27 november 2023 om 16:30 Kunst

HEUVELRUG De uitreiking van de Hans Nijhof prijs 2023 vond zaterdagmorgen 25 november plaats op Landgoed Sandenburg.

De winnaar is Pieter Jaspers uit Cothen met zijn schilderij van Kasteel Rhijnestein. Het kunstwerk zal worden aangekocht door de Stichting Culturele Regio. Op de schitterende locatie op Landgoed Sandenburg was de bekendmaking, alle inzenders waren uitgenodigd en de drie wethouders (Karin Oyevaar, Dick Poortinga en Jeroen Brouwer) van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug/Rhenen en Wijk bij Duurstede waren aanwezig en spraken een woordje uit, wethouder Jeroen Brouwer maakte de winnaar bekend door het juryrapport voor te lezen.

De nummer twee waren Janine van Dijk gedeeld met Marieke Ackerman, beiden uit Driebergen, op plaats drie kwamen Sandra Pot uit Rhenen en Karin Boers uit Wijk bij Duurstede. Voorzitter van de Culturele Regio Henk Drok bood het kunstwerk aan de gemeente Wijk bij Duurstede aan, daar zal het in een openbare ruimte te komen hangen.

,,Dit was inmiddels de derde keer dat deze mooie prestigieuze prijs werd uitgereikt. Zo stimuleren we de kunstenaars om vooral te blijven produceren, komt er meer kunst in de openbaarheid en vindt het een breder draagvlak onder de inwoners”, aldus voorzitter Henk Drok. ,,Na drie jaar gaan we evalueren met de zes organisaties die deze prijs financieren maar iedereen is zo enthousiast dat het vrijwel zeker is dat we deze prijs in het leven gaan houden.”

Pieter Jaspers
Het winnende schilderij 'Kasteel Rhijnestein'
VZ Henk Drok (Cult. Regio) wethouders Dick Poortinga (Rhenen) Jeroen Brouwer ( W.b.D.) Karin Oyevaar ( Utrechtse Heuvelrug)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie