Marion Buijink met een van haar werken.
Marion Buijink met een van haar werken. Marion Buijink

Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen

Kunst

MAARN Marion Buijink (1958) woont en werkt veelal in Maarn. Zij is een fotografe die niet alleen maar de afdrukknop indrukt: de foto’s ondergaan een intensieve digitale bewerking. Door samenvoegen, verkleuren en versmelten verandert een aantal foto’s tot een semi-abstract geheel. Daarna wordt de compositie verfijnd door op pixelniveau kleuren, vormen en lijnen tot in detail te perfectioneren.

Marion werkt niet alleen met organische vormen. Ook bijvoorbeeld architectonische structuren hebben haar interesse. Zij trekt er dan ook regelmatig op uit om in Nederland, of over de grens, foto’s te maken, die daarna digitaal verwerkt worden.

TORENS VAN AMERSFOORT In Galerie 033Fotostad in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort exposeert zij haar serie ‘Torens van Amersfoort’. Amersfoort is haar geboorteplaats én is rijk aan historische gebouwen. Ze geeft onder andere de Dieventoren, Elleboogkerk en Het Gasthuys een geheel eigentijdse aanblik en uitstraling. De Maarnse fotografe is dit jaar op stille winterdagen er op uit getrokken om mooie beelden te maken van oud en beeldbepalend Amersfoort, waar uiteindelijk negen fraaie aanzichten genoeg inspiratie gaven om op haar eigen, creatieve wijze bewerkt te worden.

Zelf is ze zo enthousiast over het eindresultaat, dat ze deze winter Utrecht met haar camera gaat ontdekken.

KRITISCH Marion: ,,Ik ben heel kritisch op de foto’s. Ik ga in de winter op pad, want kale takken zonder blaadjes, geven een mooi effect. Het lastige is wel, dat er dan vaak somber licht is. Maar ook felle zon en dus slagschaduw, is in mijn werk niet gewenst en dan zijn er nog de koude handen en de regen. Maar het is het allemaal waard.”

HEDENDAAGSE STRAATKUNST Een aantal lagen foto’s versmelt ze tot een geheel, waardoor een semi-abstract beeld ontstaat, waarin nog enigszins de oorspronkelijke vorm te zien is, maar waar de kijker lang naar kan kijken en steeds weer verrassende details zal ontdekken. De hedendaagse straatkunst graffiti, wordt digitaal door de verschillende lagen foto’s verweven, waardoor oud en nieuw samensmelten in sprekende kleuren.

Na deze intensieve digitale bewerking, wordt het eindresultaat afgedrukt en verlijmd op Dibond. Van iedere aanwezige foto zijn maximaal vijf exemplaren te koop, deze kunnen desgewenst ook groter of kleiner worden afgedrukt.

BLOEMEN EN PLANTEN Beeldend kunstenaar Marion Buijink neemt niet alleen maar foto’s van beeldbepalende stadsgezichten, maar ook van bloemen, planten of architectuur. Ook deze bewerkt ze op creatieve wijze, waarbij fantasie en verwondering de kijker altijd grijpen.

De Amersfoortse expositie brengt van 4 tot 28 augustus Amersfoort in beeld. Toen en nu. Terugblikken en vooruitzien. Foto’s, tekeningen, maquettes, origami, binnenhuisarchitectuur met fietsonderdelen en sloophout geven een beeld van wat Amersfoort kan en wil betekenen.

Verdere informatie is te vinden op www.marionbuijink.nl, op facebook onder Marion Buijink en op insta bij m_a_r_a_r_t.

MEET & GREET Voor geïnteresseerden staat een Meet & Greet met Marion Buijink gepland op 14, 20 en 21 augustus in Rietveldpaviljoen De Zonnehof aan de Zonnehof 8 in Amersfoort.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 23 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30