Kunstenaar, ondernemer ging op reis - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Kunstenaar, ondernemer ging op reis

14 mrt, 07:57 Kunst
K+V
Albrecht Dürer, Rhinocerus, houtsnede, 1515
Albrecht Dürer, Rhinocerus, houtsnede, 1515

HEUVELRUG Zowel The National Gallery in Londen als het Suermondt-Ludwig-Museum in Aken hebben een tentoonstelling voorbereid over Albrecht Dürer (1471-1528). Een belangrijke renaissance kunstenaar die niet zo vaak voor het voetlicht komt. Toch hebben s ’werelds belangrijkste musea voor oude kunst werk van hem in de collectie. Nu maar wachten en wachten hoe ons welbekende virus zich dit jaar ontwikkelt en of de musea weer normaal open kunnen. De tentoonstellingen zijn zeer de moeite waard en Aken is (vanaf Utrecht) in ruim 2 uur te bereiken.

In onze tijd zou Dürer vast in aanmerking gekomen zijn voor een ‘steunpakket’. Hij was een soort handelsreiziger die veel verdiende tijdens zijn vele reizen. Van zijn reis- en geldlust weten we aardig wat dankzij het feit dat hij van vrijwel alle reizen en de onderweg tot stand gekomen transacties een dagboek bijhield.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.