Laatste Wereldschilderij is gereed: ‘Alles geschilderd waar we zin in hadden’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Laatste Wereldschilderij is gereed: ‘Alles geschilderd waar we zin in hadden’

1 dec, 07:00 Kunst
Schweitzer & Bode
'Schilderslust' Wereldschilderij door Roeland Schweitzer en Jan Pieter Bode, 2020
'Schilderslust' Wereldschilderij door Roeland Schweitzer en Jan Pieter Bode, 2020

HEUVELRUG Er is een beetje moed voor nodig om ongehinderd door wat dan ook, zomaar op een onschuldige ochtend aan een enorm schilderij te beginnen. En dan ook nog samen met iemand anders. Dat vereist ook enige afstemming en andere bijkomstigheden waar twee talenten op een doek last van kunnen hebben.

Jan Pieter Bode en Ameronger Roeland Schweitzer kregen het voor elkaar; samen schilderden ze onlangs nummer zes van de serie ‘Wereldschilderijen’. Zonder plan of schets werd het een doek van 4 x 3 meter op een oud dekzeil van een marktkraam. En dat deden ze dus zes keer! Zes enorme ‘Wereldschilderijen’ zoals ze de werken zelf betitelen.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.