'Je beter voelen door fashion' - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

'Je beter voelen door fashion'

23 okt, 07:15 Kunst
Victor Schutijser
Dawn Stek (16) met de outfits van haar merk Dawnpatrol, waarmee ze winnaar is geworden van de voorronde van Kunstbende Utrecht.
Dawn Stek (16) met de outfits van haar merk Dawnpatrol, waarmee ze winnaar is geworden van de voorronde van Kunstbende Utrecht.

DRIEBERGEN De Driebergse Dawn Stek (16) heeft de voorronde fashion van Kunstbende Utrecht gewonnen en zal het op 8 november opnemen tegen de winnaars van de andere provincies in de landelijke finale. Kunstbende is een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Winnaars van Kunstbende worden begeleid om hun talent verder te ontwikkelen en kunnen hun vaardigheden tonen op een groot podium.

Toen haar moeder een Meesteropleiding Coupeur ging doen en er thuis een naaiatelier werd ingericht, begon de naaicarrière van Dawn. ,,Het eerste shirtje gemaakt van een oud bloemetjesgordijn heeft mijn moeder nog bewaard, de rest van die oude dingen zijn weg”, vertelt Stek. ,,Ik zocht zelf patronen uit en dan ging ik met mijn moeder op zaterdag naar de lapjesmarkt heel veel lapjes halen. Zo maa..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.