Kasteel Sterkenburg decor voor docudrama: ‘Het is een prachtige locatie’

22 september 2022 om 07:20 Historie John Beringen
Filmer Kees Linnenbank aan het werk
Filmer Kees Linnenbank aan het werk

DRIEBERGEN Kees Linnenbank is filmer bij Slotstad RTV. Op dit moment legt hij de laatste hand aan zijn docudrama ‘Walkart’ dat gaat over de familie Walkart, bekend van het gelijknamige park in Zeist. Eén filmlocatie bevindt zich in Kasteel Sterkenburg. Een gesprek met een gedreven filmer die kasteel Sterkenburg vaker als decor gebruikt. 

Als Linnenbank het definitieve camerastandpunt heeft bepaald en alles goed heeft ingesteld, laat hij weten wel even wat tijd vrij te kunnen maken. ,,Dat gaat zo helemaal in orde komen”, laat hij weten terwijl hij op de camera wijst. ,,Kasteel Sterkenburg bevat veel prachtige vertrekken waar je ieder tijdsbeeld van lang geleden vorm kunt geven”, ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.