Steeds meer archeologische puzzelstukjes op hun plek

14 jan, 12:18 Historie
Onderzoeksbureau Transect
Botten uit de grond bij de Drostestraat
Botten uit de grond bij de Drostestraat

AMERONGEN Tijdens de werkzaamheden om de regenwateroverlast in Amerongen te verminderen, zijn recentelijk bij de Drostestraat interessante opgravingen gedaan. Gemeentelijk archeoloog Peter Weterings keek tijdens het graven steeds over de schouder van de aannemer mee en kwam al heel wat tegen in de Amerongse bodem. En wat hij eigenlijk al verwachtte, gebeurde hier ook; er kwamen archeologisch zeer interessante zaken uit de grond. Zo wordt steeds duidelijker wat zich daar in het verleden heeft afgespeeld.

,,We weten dat in dit stukje Amerongen vanaf de twaalfde of dertiende eeuw de Pieterkerk heeft gestaan. Eerdere opgravingen, recent nog op ‘de laan’, wijzen daar ook op. Op de Drostestraat vonden we menselijke botten. Ook dat kan wijzen op die Pieterkerk, of liever gezegd, het kerkhof daarvan. Of een deel ervan, bijvoorbeeld het knekelveld waar geruimde graven geleegd werden. Dit omdat er geen ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.