Johan Mac Mootry schrijft boek over Mariniers: ‘Je blijft makkers tot je laatste ademtocht’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Johan Mac Mootry schrijft boek over Mariniers: ‘Je blijft makkers tot je laatste ademtocht’

10 nov, 07:09 Historie
John Beringen
Johan Mac Mootry met zijn kostbare souvenir
Johan Mac Mootry met zijn kostbare souvenir

LEERSUM ‘Het Korps is ons vaderland’ is de lijfspreuk van Johan Mac Mootry. Het is tevens de subtitel van het boek ‘Mariniers sinds 1665’ dat hij schreef. Gedurende zijn gehele werkzame leven heeft hij gediend bij dit Korps. Een gesprek met een veteraan die met veel toewijding vertelt over zijn carrière en alles hierover op schrift stelde.

,,Om te beginnen moet ik een aloud misverstand uit de wereld helpen”, laat hij weten. ,,Je hebt de Marine en het Korps Mariniers. Het Korps Mariniers is een vast onderdeel van de Koninklijke Marine, zoals Codeurs, Machinisten, Verbindingsdienst, Koks, Kanonniers, Mariniers etc. Dus wanneer gesproken wordt over ‘Koninklijke Marine’ hoort daar het Korps Mariniers bij. De Marine zijn de mannen en ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.