'Als je over de bevrijding wilt vertellen, moet je ook laten zien waarván' - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

'Als je over de bevrijding wilt vertellen, moet je ook laten zien waarván'

24 jul, 07:30 Historie
Danny van der Linden
Ton van Bommel op de expositie over 75 jaar vrijheid in Driebergen-Rijsenburg.
Ton van Bommel op de expositie over 75 jaar vrijheid in Driebergen-Rijsenburg.

DRIEBERGEN Geen officiële openingstoespraak van Burgemeester Naafs voor de expositie over 75 jaar vrijheid in Driebergen. Dat heeft, vanzelfsprekend, alles te maken met de maatregelen die landelijk zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus. Toch heeft de Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu onlangs ‘in stilte’ het museum aan de Traaij geopend om bezoekers welkom te heten op de interessante expositie.

,,Het plan was om in april een feestelijke opening te organiseren”, vertelt Ton van Bommel (73) namens de Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu. ,,Maar dat kon niet doorgaan. Hoewel dat jammer was, overheerst het begrip. Nu er meer dingen zijn vrijgegeven door de overheid hebben we, in goed overleg, besloten het museum te openen voor bezoekers.” Daarbij wordt rekening gehouden met maatr..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.