Omdat een oud boek zo waardevol kan zijn - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Omdat een oud boek zo waardevol kan zijn

2 mei, 07:26 Historie
Dick Hovinga
Anneke Hovinga in haar kinderboeken antiquariaat. ,,De lach op die gezichten is geweldig. Daar doe ik het voor.
Anneke Hovinga in haar kinderboeken antiquariaat. ,,De lach op die gezichten is geweldig. Daar doe ik het voor."

DRIEBERGEN In een bijgebouw bij een woonhuis op de Prins Hendriklaan in Driebergen is sinds 1993 kinderboeken antiquariaat Anna gevestigd. Eigenaar en uitbater is Anneke Hovinga. Ze is opgeleid en heeft gewerkt als orthopedagoog om kinderen met dubbele handicaps te ondersteunen. Na de geboorte van haar dochter heeft ze zich volledig gericht op Kinderantiquariaat Anna.

Ellenoor Piersma

In de loop van vele jaren heeft ze uitpuilende kasten vol oude kinderboeken verzameld: sprookjesboeken, verhalenboeken, prentenboeken, avonturenboeken, spannende of grappige leesboeken en nog veel meer. Naast boeken zijn er ook oude schoolplaten: rolkaarten en kaarten op karton. Een geschiedenis van de Nederlandse kinderlectuur.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.