Erelid Roland van Barneveld overhandigt het jubileumboek aan wethouder Karin Oyevaar.
Erelid Roland van Barneveld overhandigt het jubileumboek aan wethouder Karin Oyevaar. Babs Bouwman

DHV Thorheim houdt de Doornse geschiedenis levendig

14 mei 2023 om 16:25 Evenementen

DOORN Ondanks dat het geen kroonlustrumjaar is, wil het bestuur van de Doornse Historische Vereniging Thorheim het 35-jarig bestaan vieren. Ter gelegenheid van deze verjaardag is het lustrumboekje ‘Doorn in oude ansichtkaarten en in eigentijdse foto’s’. Tijdens de receptie overhandigde oprichter en erelid Roland van Barneveld deze speciale uitgave aan wethouder Karin Oyevaar die het belang van de geschiedenis van Doorn nog eens onderstreepte. 

In september 1988 richtte toenmalig student Roland van Barneveld de vereniging om. Puur omdat hij informatie zocht om zijn scriptie te schrijven. ,,Als we die vereniging niet opgericht hadden, was er nu ook geen Jumbo-plaatjesboek geweest”, vertelt Van Barneveld. Want in al die jaren zijn tientallen vrijwilligers actief geweest een archief aan te leggen met alle boeken, foto’s en voorwerpen. 

VAN ALLES WAT

Ieder jaar organiseert DHV Thorheim leuke activiteiten waar alle inwoners van Doorn en omstreken aan mee kunnen doen. Zo waren en onlangs lezingen over landgoed Hydepark en ‘Van Limes tot Lustwarande - geschiedenis van 2000 jaar doorgaande wegen in het gebied (Kromme) Rijn, Utrechtse Heuvelrug’. In augustus staat er een zomerwandeling op het programma. Ook dit jaar organiseert 

DHV Thorheim de Open Monumentendag, waarbij twaalf Doornse monumenten voor iedereen één dag gratis toegankelijk zijn. Zo zijn er nog meer activiteiten. Neem een kijkje op de website. Wie meer wil weten over de rijke geschiedenis in ons dorp, kan langskomen bij de Oudheidkamer hét historisch informatie en documentatiecentrum Doorn of meld je aan als vrijwilliger: altijd welkom! www.oudheidkamerdoorn.nl

 Erelid Roland van Barneveld overhandigde het jubileumboek aan wethouder Karin Oyevaar, onder toeziend oog van voorzitter Anneke Zevenbergen en Ien en Dien.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie