Afbeelding
Museum Huis Doorn

Nazomerconcerten in park van Huis Doorn

Evenementen

DOORN Op zondag 28 augustus en zondag 4 september organiseert Huis Doorn een viertal nazomerconcerten in het park van Huis Doorn. De concerten zijn vrij toegankelijk.

Onder de noemer ‘Muziek in het park’ zullen op beide zondagen een professionele Militaire Kapel en een regionaal harmoniegezelschap optreden. Tijdens de concerten zijn circa 200 stoelen beschikbaar en aantal statafels. Ook kunnen bezoekers hun eigen kleed meenemen om op te zitten of na het bezoek aan het museum of het park blijven luisteren. Bij slecht weer (regen, storm) zullen concerten moeten worden gecanceld.

De organisatie is in handen van de Stichting Vrienden van Huis Doorn in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De Oranjerie verzorgt koffie, thee en andere drankjes tijdens het concert.

PROGRAMMA
Zondag 28 augustus, 11.30-12.30 uur:
Het Barnevelds Philharmonisch Orkest
Het Barnevelds Philharmonisch Orkest is een harmonieorkest dat bestaat uit ongeveer vijftig leden. Het typeert zich door variatie in niveau en muziekstijl. Het uitgangspunt is hierbij altijd: ‘Wat we doen, doen we goed’. 

Zondag 28 augustus, 15.30-16.45 uur:
Militair orkest Fanfare Bereden Wapens
Dit professionele orkest bestaat uit tweeëntwintig muzikanten. Binnen de Nederlandse militaire muziek is het lange tijd traditie geweest dat elk regiment zijn eigen muziekkapel had. De landmacht had vier fanfares: de Kapel van de Limburgse Jagers, de Genie Kapel, het Trompetterkorps der Cavalerie en het Trompetterkorps der Artillerie. Na de bezuinigingen in 1992 en 2012 zijn deze opgeheven. Met de eenentwintig overgebleven musici werd de Fanfare ‘Bereden Wapens’ gevormd. Deze regimentsfanfare zet de tradities voort van de opgeheven orkesten.

Zondag 4 september, 11.30-12.30 uur:
Koninklijk Harmoniegezelschap Oefening Baart Kunst, Zeist
Het Koninklijk Harmoniegezelschap Oefening Baart Kunst uit Zeist staat sinds 2013 onder leiding van dirigent Arnold Span. Het behoort tot de betere amateurorkesten in Nederland. De dirigent en muzikanten beleven er veel plezier aan om het publiek tijdens onze concerten te laten genieten van een afwisselend, kwalitatief hoogwaardig programma. Vrijwel elk genre is vertegenwoordigd: van klassiek tot pop, van traditioneel harmonie tot bigband. Het gezelschap heeft in 2018 de kampioenstitel in de eerste divisie behaald tijdens de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen.

Zondag 4 september, 15.30-16.45 uur:
Militair orkest Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers
De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ is een groot koperensemble met slagwerk. Het orkest vertegenwoordigt de tradities van het Garderegiment Grenadiers en Jagers, opgericht in 1829.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 9 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 11 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14