Presentatieconcert gerestaureerde concertvleugel Grote Kerk Driebergen

Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

De start van het derde seizoen van kamermuziekserie MAESTROSvanDICHTBIJ op 7 oktober in de Grote Kerk Driebergen wordt heel bijzonder: de Baldwin concertvleugel is geheel gerestaureerd dankzij de hulp van de kerk, de voormalige Stichting Koffieconcerten en allen die hebben bijgedragen aan de crowdfunding. De concertvleugel zal voor het eerst te horen zijn in zijn nieuwe staat. Voor die gelegenheid heeft pianist Bas Verheijden een speciaal programma gemaakt: Mozart Opera for Piano. Omdat Mozart de emoties zo goed weer kan geven in zijn muziek, heb je eigenlijk geen tekst nodig om te begrijpen waar het over gaat. Daarom gaat Verheijden de uitdaging aan om een heel orkest en zangers uit de 88 toetsen te toveren. In iets meer dan een uur speelt hij een mini-opera, gevormd uit delen van Le Nozze di Figaro en Don Giovanni. Het wordt een spectaculair programma met Mozart zoals u nog nooit gehoord heeft. Een ideale manier om te laten horen wat voor mogelijkheden de hernieuwde vleugel heeft!

 

 

Anderhalvemeter-setting

 

Dit concert vindt 2 keer plaats op 7 oktober: ’s ochtend som 10.30 en ’s avonds om 19.30. Per concert kunnen er maximaal 40 bezoekers komen, omdat we de anderhalvermeter-setting hanteren.

 

Seizoensprogramma

 

MAESTROSvanDICHTBIJ krijgt dit jaar als ondertitel “ Music no matter what”, omdat we op alle mogelijke scenario’s zijn voorbereid. Of het nou in anderhalvemeter-setting is, gestreamd op enig moment weer met een vollere zaal: de vijf concerten zullen altijd in één of andere vorm door kunnen gaan, zodat we mooie muziek dichtbij kunnen brengen. Alle informatie over het jaarprogramma en het reserveren van kaarten vindt u op www.basverheijden.com

 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30