Energierekening van gemeente fors hoger - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Energierekening van gemeente fors hoger

27 jun, 15:30 Economie
Bas beentjes
Afbeelding

HEUVELRUG Niet alleen inwoners hebben last van hoge elektriciteits- en gasprijzen. Volgens financiële stukken die het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd, zullen de energiekosten van de gemeente volgend jaar meer dan verdrievoudigen. Het college liet becijferen dat de energielasten van de gemeentelijke gebouwen, openbare verlichting, verkeerslichten, pompen en gemalen in 2023 kunnen oplopen naar een slordige twee miljoen euro.

Vorig jaar was Utrechtse Heuvelrug nog 650 duizend euro kwijt aan gas en elektra. De verwachte prijsstijging komt door de toegenomen vraag naar gas en de onzekerheid over het aanbod van gas. Dat is een gevolg van de Russische inval in Oekraïne en de daaropvolgende Europese boycot. Als de gemeente maatregelen neemt om energie te besparen, dan zou de rekening volgend jaar wellicht nog k..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.