Overstap naar biologisch en einde pacht in één week

25 september 2022 om 07:28 Duurzaamheid Agnes Corbeij
Simon van de Vendel hoopt zijn biologische melkveebedrijf toch nog voort te kunnen zetten.
Simon van de Vendel hoopt zijn biologische melkveebedrijf toch nog voort te kunnen zetten.

DRIEBERGEN Simon van de Vendel kreeg eind augustus te horen dat hij binnenkort zijn certificaat ontvangt voor de overstap van reguliere naar biologische melkveehouderij. Reden voor een feestje. In dezelfde week kreeg hij echter van de verpachter te horen dat hij een deel van de grond kwijtraakt. Sindsdien ligt Van de Vendel regelmatig wakker.

Simon van de Vendel is één van de agrarisch ondernemers die grond pachten op landgoed Beverweerd. Zijn boerderij ligt aan de Langbroekerdijk, nog net in Driebergen, tegen Werkhoven aan. De landerijen van het landgoed zijn eigendom van Odilia Prinzessin Reuss zu Castell-Castell. Zij laat de praktische zaken over aan rentmeesterkantoor ‘..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.