Lekker ‘fietsen voor je eten’ in Utrechtse Heuvelrug - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Lekker ‘fietsen voor je eten’ in Utrechtse Heuvelrug

6 mei, 07:39 Duurzaamheid
GoedVolk
In de regio is volop aanbod, zoals bijvoorbeeld hier bij boerderij Weltevreden aan de Langbroekerdijk.
In de regio is volop aanbod, zoals bijvoorbeeld hier bij boerderij Weltevreden aan de Langbroekerdijk.

HEUVELRUG ‘Fietsen voor m’n eten’ is sinds 2017 een landelijk platform waarvan vanaf woensdag 11 mei ook een route in onze gemeente te vinden is. Doel van het platform is om eenvoudig inzichtelijk te maken waar je in je eigen regio je dagelijkse eten kunt kopen. En dan niet in de supermarkt, maar rechtstreeks bij de boer aan huis, bij verkoopstalletjes langs de weg, bij lokale groente- en fruitkwekerijen en voedselproducenten en kleine winkeliers met lokaal aanbod.

Want het eten dat uit je eigen regio komt, is veel duurzamer, zo redeneert het platform. Het eten van lokale verkopers is vaak in veel minder plastic verpakt en eten van de boer uit de buurt dat lokaal geproduceerd is, legt veel minder kilometers af voor het op je bord terecht komt. Allemaal zaken die het milieu veel minder belasten dan wanneer je je eten zonder er bij na te denken in de superm..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.