Afbeelding
© 2021 Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen - Leersum

Werkgroep ‘Dassen van de Heuvelrug’ reikt brochures uit

17 mei 2021 om 14:22 Dieren

LEERSUM Woensdag 12 mei werden brochures uitgereikt over het project ‘Dassen van de Heuvelrug’ aan Staatsbosbeheer en Stichting Het Utrechtse Landschap. Dit is het eindproduct van het werk van de dassenwerkgroep van de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum.

De werkgroep is tot stand gekomen met subsidie van de KIEM-regeling. De groep heeft zich gefocust op een tweetal projecten. Het eerste betrof het twee jaar lang filmen van twee dassenfamilies op de Heuvelrug. Het tweede was het samenstellen van bovengenoemde brochure.

VOOROORDELEN WEGNEMEN ,,Met de brochure willen we graag meer bekendheid geven aan dit bijzondere dier”, verklaart Toon van de Sande, lid van de dassenwerkgroep. Daarnaast wil de groep begrip kweken voor het dier en vooroordelen wegnemen. De brochure gaat uitgebreid in op de ecologie van de das, verspreiding van de soort, bedreigingen en bescherming. Ook staan er tips in voor wanneer iemand een dode of zieke das aantreft of wanneer iemand schade ondervindt die door dassen is aangericht.

OVERHANDIGING Woensdag jongstleden werden de brochures overhandigd aan afgezanten van de betrokken partijen. Namens Staatsbosbeheer nam boswachter ecologie Wanda Floor-Zwart een exemplaar in ontvangst. Voor Stichting Het Utrechtse Landschap was dit boswachter publiek Alex Westerman.

INTERESSE De brochures zullen door de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum onder andere worden uitgedeeld bij lezingen en op scholen. Geïnteresseerden kunnen de vereniging benaderen via de website https://www.dorpennatuur.nl/werkgroepen/dassen.. 

Alex Westerman van Stichting Het Utrechtse Landschap
Wanda Floor-Zwart van Staatsbosbeheer
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie