Wendy moet haar huis uit: Noodopvang voor dieren is nu zelf in nood - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Wendy moet haar huis uit: Noodopvang voor dieren is nu zelf in nood

28 jan, 06:50 Dieren
Wendy van der Steen
Wendy bood noodopvang aan 48 kittens in 2020.
Wendy bood noodopvang aan 48 kittens in 2020.

HEUVELRUG Ze is onmisbaar voor dierenopvangorganisaties in de wijde regio. En natuurlijk voor de jonge moederloze dieren die acute hulp nodig hebben. Wendy van der Steen van Dierenopvang Amerongen vangt al meer dan 18 jaar dieren op die in nood zijn. Afgelopen jaar ging het om 137 dieren, waaronder 48 kittens, 35 pulletjes, dat zijn eendenkuikens. Maar ook kippen, eekhoorns en egels komen voorbij. Nu is Wendy zelf in nood, en daarmee ook haar werkzaamheden. Per 1 maart heeft ze geen woning meer, net aan het begin van de eerste opvangpiek van het jaar.

Wendy (59) doet het vrijwilligerswerk vol liefde. Maar ook met de nodige professionaliteit, want de zorg is vaak complex en wilde dieren mogen zich niet hechten aan mensen. ,,In de tussentijd heb ik ook geleerd om af en toe ‘nee’ te zeggen. Een dier in nood heeft niets aan mij als ik het te druk heb. Dan kan beter naar een andere plek gezocht worden.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.