Afbeelding
Pixabay

Kabinet akkoord met vergaande versoepeling coronamaatregelen

15 februari 2022 om 14:03 Corona Coronavirus

HEUVELRUG (ANP) Het kabinet is akkoord gegaan met vergaande versoepelingen van de coronamaatregelen, melden ingewijden na berichtgeving van diverse media. Op 25 februari verdwijnt de coronapas grotendeels. In het nachtleven en bij grote evenementen binnen moet dan nog wel getest worden.

Vrijdag kan de horeca en cultuursector weer open tot 01.00 uur en vervalt hier de vaste zitplaats en mondkapjes zijn niet meer nodig. Verder wordt het thuiswerkadvies aangepast. Het advies wordt dan om de helft van de tijd thuis te blijven werken. Coronaminister Ernst Kuipers maakt de stappen dinsdagavond bekend.

REISADVIEZEN Ook reizen naar het buitenland wordt makkelijker. Vanaf woensdag worden namelijk ook de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast. Dan tellen coronacijfers niet meer mee. Het betekent dat meer landen buiten Europa op geel zullen gaan.

Eind volgende week verdwijnen dan de meeste coronaregels. Afstand houden is dan niet meer nodig en de sluitingstijden worden losgelaten. De mondkapjesplicht verdwijnt dan, behalve voor het openbaar vervoer en het vliegtuig. Testen (het zogenoemde 1G-beleid) gaat gelden voor grote evenementen binnen met meer dan 500 bezoekers en voor nachtclubs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie