Afbeelding
Rodney Kersten

Maaltijdactie Bartiméus Fonds gaat door: ‘De steun voor de actie was overweldigend’

2 februari 2021 om 14:00 Corona

HEUVELRUG De maaltijdactie ‘Lekker eten, zo helpen we elkaar’ gaat door dankzij de ,,enorme hoeveelheid’’ donaties die het Bartiméus Fonds heeft ontvangen. Dat meldt de organisatie in een persbericht. 

Afgelopen december startte de actie om bewoners van zorginstelling Bartiméus te laten genieten van maaltijden, de werkdruk van zorgmedewerkers te minderen en lokale ondernemers te steunen.

Vanwege het succes wil het Bartiméus Fonds nog zolang de coronamaatregelen duren de maaltijden, die gemaakt worden door lokale chefs met lokale producten, blijven bezorgen. ,,De steun voor de actie was overweldigend”, aldus Joeke van der Mei van het Bartiméus Fonds. ,,Dankzij alle donaties hebben wij in december de bewoners en zorgmedewerkers van Bartiméus twee keer blij kunnen maken met een smakelijke maaltijd. Rond de feestdagen hebben we ze ook nog kunnen verassen met een feestelijk driegangendiner.”

,,Het was allemaal heel goed georganiseerd”, laat woonbegeleidster Jessica weten. ,,De maaltijden werden op de afgesproken tijd bezorgd, het zag er verzorgd en aangekleed uit. Het eten was goed warm, het smaakte lekker en aan alle dieetvoorschriften was voldaan. We konden gewoon opscheppen en eten.” 

Het Bartiméus Fonds blijft maaltijden bezorgen. ,,Giften hiervoor zijn nog steeds welkom”, zegt Van der Mei. ,,Bewoners, zorgmedewerkers en horecaondernemers hebben een enorm zware tijd achter de rug. Langzaamaan lijkt daar door de komst van het coronavaccin verandering in te komen, maar zij verdienen in deze onzekere tijd nog steeds een hart onder de riem.’’

Meer informatie over de actie is hier te vinden.

advertentie
advertentie