Victory Boogie Woogie,1942. Kunstmuseum Den Haag
Victory Boogie Woogie,1942. Kunstmuseum Den Haag Algemene Seniorenvereniging Zeist

Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater

12 augustus 2022 om 17:35 Activiteiten

ZEIST De Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) organiseert op 22 september een lezing over de werken van Piet Mondriaan. Deze lezing zal gegeven worden door kunsthistorica Mirelle Nunes van ‘Kunst uit Zeist’ in het Torenlaan Theater in Zeist. Aan het einde van Mirelle’s lezing neemt graficus Fred Manschot het stokje van haar over en toont hij via een Power Point zijn passie voor Mondriaan. 

Mirelle Nunes vertelt bij de lezing over de werken van Mondriaan in het Amersfoortse Museum Flehite en het Kunstmuseum in Den Haag. Hierbij worden zowel eerdere werken vertoond, zoals de figuratieve landschappen, geïnspireerd door de Haagse School, als de bekende abstracte werken die ook het neoplasticisme of De Stijl genoemd worden. Piet Mondriaan bezocht vele plekken op de wereld, zoals Parijs waar hij zijn eigen atelier had en New York in 1938, waar zijn laatste meesterwerk ‘Victory Boogie Woogie’ het licht zag.

De lezing is op donderdag 22 september in het Zeister Torenlaan Theater op de Torenlaan 38. De start is om 14.30 uur, zaaltoegang om 14.00 uur. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Aanmelden kan online via de website www.seniorenzeist.nl of met een SMS naar het telefoonnummer 06-53222857.

Boerderij landzicht,1902 - 1903. Mondriaanhuis Amersfoort
advertentie
advertentie