Afbeelding
Jacob-Carl Pauw

Stijlvolste haringfeestje afgeblazen

2 juni 2022 om 13:54 Activiteiten

DRIEBERGEN De traditionele Haringpartij op Buitenplaats Sparrendaal gaat dit jaar niet door. Hoewel de gemeente in april een evenementenvergunning en een ontheffing van de alcoholwet verleende, heeft de organisatie het haringfeestje voor dit jaar afgeblazen. De naijlende corona-pandemie gooide roet in het eten. 

,,Tijdens de voorbereidingen bestond nog onzekerheid over eventuele nieuwe maatregelen”, zegt het bestuur van de Stichting Haring op Rijsenburg. ,,Daarom is besloten geen druk te leggen bij onze maatjes en sponsoren. Maar volgend jaar zijn we weer van de partij”, aldus de verklaring. 

HARINKJE HAPPEN De eerste Driebergse Haringpartij vond plaats in 2009. Op de website van de organisatie wordt het culinaire evenement op Buitenplaats Sparrendaal aangekondigd als ,,de stijlvolste haringpartij van Nederland”. Bij vorige gelegenheden kwam ook burgemeester Frits Naafs een harinkje mee happen.

ONDER VUUR Ook elders in het land staan in de maand juni netwerkbijeenkomsten in het teken van de start van het haringseizoen. In Utrecht kwam een soortgelijk evenementen onder vuur te liggen van de Partij voor de Dieren. Die vroeg vorige maand aan burgemeester Sharon Dijksma tevergeefs om af te zien van een bezoek aan de Nationale Haringpartij bij kasteel De Haar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie