ALS-sponsordag in Amerongen met sponsorloop en voetbalwedstrijd De Rebellen - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

ALS-sponsordag in Amerongen met sponsorloop en voetbalwedstrijd De Rebellen

13 apr, 10:43 Activiteiten
Bron: Familie van Laar
Johan van Laar voor hij de diagnose ALS kreeg
Johan van Laar voor hij de diagnose ALS kreeg

AMERONGEN Op sportpark De Burgwal in Amerongen vindt komende maandag, tweede paasdag, een sponsordag plaats om geld op te halen voor medicijnonderzoek tegen ALS. ALS hoort bij de vijf dodelijkste ziektes in de wereld en tast de zenuwcellen aan die vanuit de hersenen de spieren aansturen. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog maar drie tot vijf jaar.

Initiatiefnemer van de sponsordag was Johan van Laar, die zelf na een periode van klachten op 12 juli 2021 de diagnose ALS kreeg. Aan de voorbereidingen heeft hij hard meegewerkt en zo is er veel in gang gezet. Helaas maakt Johan de sponsordag zelf niet meer mee, hij overleed op 21 februari aan de gevolgen van ALS.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.