het klaarzetten van de erwtensoep in de vrieskou
het klaarzetten van de erwtensoep in de vrieskou Agnes Snel

Gasten Zonnebloem onvoorzien verwend door erwtensoepactie Rotary Driebergen

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

1 op de 5 kinderen is mantelzorger, in de zin dat ze een ouder of familielid met een ernstige ziekte of handicap hebben. Hierover is een boek geschreven dat erop gericht is deze problematiek onder de aandacht te brengen van het netwerk dat rond deze kinderen op hun scholen aanwezig is.

Rotary Driebergen-Rijsenburg gaat dit boek "Papa Draak wordt niet meer beter“, uitreiken aan de scholen/netwerken waar deze jonge mantelzorgers toe behoren, in het kader van een actie om de bewustwording rond hun problematiek te verhogen.

Om deze boeken te kunnen aanschaffen is de Rotary een erwtensoepactie gestart waarbij de winst van de opbrengst naar de aanschaf van de boeken gaat. De afnemers van de erwtensoep hebben de keuze om deze zelf af te nemen of te doneren voor een goed doel. Het algemene goede doel dat de Rotary gekozen heeft zijn de ouderen in ons dorp.

Om die reden heeft de Zonnebloem afdeling Driebergen al zijn 114 zelfstandig wonende gasten kunnen verblijden met een liter erwtensoep.  

Onze dank gaat natuurlijk uit naar de Rotary Driebergen die op deze manier mensen met een fysieke beperking in deze barre winterse tijden op een heerlijke maaltijd heeft getrakteerd en daarnaast willen wij  via deze weg namens onze gasten graag alle sponsoren bedanken voor deze geste. De gasten hebben genoten van de erwtensoep.

Mocht u na het lezen van dit bericht denken dat de Zonnebloem ook iets voor u zou kunnen zijn, kunt u contact opnemen met Annerie Pagnier tel. 513151. Wij kunnen zowel gasten als vrijwilligers gebruiken.

officiële overhandiging door de Rotary
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 2 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 15 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27