Rondbrengen in coronastijl
Rondbrengen in coronastijl GG

Leersum in Corona tijd

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Leersum in Corona tijd

Zaterdag 19 december ging er een groep jongeren door Leersum met een aanhanger vol met kerstpakken voor de ouderen in Leersum. Enige maanden hadden Kim Beek, Jos van Kooten en Max Goedegebuure het idee om iets te doen voor oudere bewoners van Leersum. Zo gezegd, zo gedaan. Er werden grote bedrijven aangeschreven met het verzoek artikelen te sponsoren maar ook veel lokale bedrijven werden benaderd. Wat een enthousiasme en wat een leuke reacties kwamen er binnen. Er waren ook veel mensen en bedrijven die een bedrag schonken. En niet alleen bedrijven uit Leersum deden mee! Klap op de vuurpijl werd de oliebollen verkoop aan de Koningin Emmalaan. Twee dagen lang stonden daar een bakwagen en een verkoop kraam. Er was een team van dames die zich aanboden om appels te schillen voor de appelbeignets. Kisten appels gingen er doorheen en van de stukjes appel die te klein waren voor een lekkere beignet werd appelmoes gemaakt. Uren is er overlegd en geprobeerd om het beste beslag te krijgen voor de olliebollen. Wat een succes is deze actie geworden. Uiteindelijk is er door de verkoop van de olliebollen en de bijdrage van sponsoren een schitterend bedrag opgehaald. Samen met de artikelen die door bedrijven waren gesponsord

konden er leuke pakketten gemaakt worden. In ieder pakket zat ook nog een mooie kleurplaat gemaakt door scholieren uit het basis onderwijs. De pakketten zijn door Kim, Jos en Max afgeleverd bij de bewoners van de Schermerij, bij Boschzicht en Het Gouden Hart. Bij Vitras werden nog pakketten afgeleverd en zelfs De Wingerd in Amerongen en De Ridderhof werden niet overgeslagen. Overal werden ze enthousiast ontvangen en menig oudere was ontroerd. Een hele fijne actie waar Kim, Jos en Max zelf ook veel plezier in hadden.

En als er een week later een hele stoet met mooi verlichte en versierde tractoren en vrachtwagen door Leersum rijdt om ouderen een hart onder de riem te steken denk ik; Zo slecht is de jeugd in Leersum nog niet.

Oliebollen verkoop
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 16 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00