Workshop ‘Leifruit snoeien’ door Ton Sandig, 22 maart

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

In iedere tuin is plaats voor een leifruitboom. Tegen de schutting, tegen het huis of als afscheiding. Heeft u een leifruitboom maar weet u niet hoe u moet snoeien? De takken van uw boom schieten alle kanten uit, vooral omhoog. Het groen wordt steeds dikker, maar bloemen en fruit komen er niet aan. Wat moet u doen om die sterke groei te beteugelen? En de boom daarna goed in vorm te houden? Of uw boompje groeit prachtig en is mooi van vorm. Het ene jaar oogst u heel veel fruit. Het andere jaar bijna niks. Hoe en waarom moet u snoeien om elk jaar veel en gaaf fruit te krijgen? U heeft een nieuw boompje geplant of wil dat gaan doen, tegen een muurtje in uw tuin. Hoe en wanneer moet u snoeien om de gewenste boomvorm te krijgen en te houden?

Kom naar de workshop van Groei & Bloei afdeling Doorn e.o.over Leifruit snoeien, gegeven door en bij Ton Sandig. Ton Sandig legt in eenvoudig taal uit hoe je fruitbomen kan snoeien. Na die uitleg gaan we de tuin in, waar Ton 36 laagstam leifruitbomen heeft staan: appels, peren, pruimen, kersen en druiven. Daar kunnen we in de praktijk zien, wat eerder is uitgelegd.

In de boomgaard van Ton Sandig, Jan van Arkelweg 43, 3791 AB Achterveld (gelegen tussen Amersfoort en Barneveld). Kosten € 7,50 voor leden, € 8,50 voor niet leden. Aanmelding bij info@tuinnatuurlijk. We proberen zoveel mogelijk te carpoolen, dus geef aub aan of u zelf kan rijden of mee wilt rijden en waar u woont.

advertentie
advertentie