Workshop en Masterclass met Wil Lof

Activiteiten

Utrechtse Heuvelrug, 09 maart - Komende week organiseert beeldend kunstenares Wil Lof uit Leersum haar laatste ééndaagse schilderworkshop van het winterseizoen 2013/2014.

Die laatste workshop wordt op zaterdag 15 maart gehouden in het atelier van het kunstenaarscollectief (KCS) te Scherpenzeel.

Eéndaagse workshops

Vanwege het arbeidsintensieve karakter van de schildertechniek die Wil toepast, ligt de nadruk op de techniek en stijl waarin ze werkt. Tijdens de workshop ziet u hoe Wil met acrylverf werkt.

Zij zal laten zien hoe een compositie ontstaat en wordt uitgewerkt: met kwast, spons, paletmes of zelfs met de vingers. Natuurlijk gaan de deelnemers ook zelf aan de slag met kant-en-klaar door Wil voorbewerkt doek (opgespannen, geprepareerd, voorzien van reliëf en grondschildering).

Het is Wil's bedoeling dat de deelnemers aan het eind van de dag met een eigen creatie naar huis gaan. De workshop is zowel geschikt voor beginnende schilders, als voor gevorderden die eens willen kennismaken met een andere stijl of techniek, namelijk met Wil’s manier van abstraheren en werking met transparante kleurstellingen.

Voor deelname aan de workshops van a.s. zaterdag 15 maart zijn nog drie plaatsen beschikbaar. Wacht niet te lang met aanmelden! Meer informatie en een aanmeldformulier treft u aan op de website www.4Lof-Art.nl/workshops.

Masterclass in Griekenland

De omgeving voor de masterclass-2014 is de kuststreek van de Golf van Amvrakikos in noord-west Griekenland. De masterclass wordt gehouden in de week van zaterdag 06 t/m 13 september. Deze nieuwe masterclass is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden en vindt doorgang bij voldoende belangstelling (minstens 4 deelnemers).

De Masterclass heeft als uitvalsbasis het appartementencomplex '5alonia'. Die appartementen zijn idyllisch gelegen nabij het plaatsje Paliambela, op een half uur autorijden van de stad Preveza en van luchthaven Aktion.

Wil Lof: „De bedoeling van deze masterclass is het schilderen naar en in de omgeving van de Golf van Amvrakikos. Die Golf kenmerkt zich door een speciale ambiance, die gecreëerd wordt door het licht van deze delta waarbij zonlicht weerkaatst tegen de heuvels en bergen van de kuststreek, de landtong van het historische schiereiland Aktio en het van ziltheid wisselende water in de Golf. Mogelijkheden te over voor het schilderen van vergezichten, landschapsimpressies of vegetatie.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 17 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 23 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24