Doorn Zingt: tijd voor stilte

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op zondagmiddag 16 maart a.s. om 16.30 uur wordt in de Maartenskerk in Doorn een ‘stilteviering’ gehouden. Het doel van deze viering is om ruimte te bieden voor verstilling en gebed. De stilte kan ons helpen om ons hart te openen voor God, die ons en deze wereld draagt. Tijd voor reflectie en na te denken wat echt belangrijk is in ons leven. Rust en bezinning helpt ons ook opmerkzaam te worden voor de dingen die God in ons doet.

De structuur van deze dienst is sober. Er is pianomuziek, meditatieve zang en er zullen een aantal teksten en gebeden gelezen worden ter overdenking in een periode van stilte van ongeveer 10 minuten. Er zullen twee momenten zijn waarop u een waxinelichtje kunt aansteken aan de kaars die op tafel staat, als voorbede voor iets of iemand.

Aan het eind van de dienst, onder het zingen van Taizé liederen, is er gelegenheid om in het koor van de kerk, na een kort gesprek, met iemand uit het voorbereidingsteam te bidden of te danken als u daar behoefte aan heeft. Een andere mogelijkheid is om bij de predikant een persoonlijke zegen te ontvangen.

Van harte welkom bij deze viering.

advertentie
advertentie