Start van Gezonde Educatie in Amersfoort

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op donderdag 27 februari aanstaande, vindt een start evenement plaats op het Wellant College in Amersfoort. Dit is de start van College Greencourts; een drie maanden durend lesprogramma waar 20 eersteklassers zelf groenten gaan kweken in hun eigen moestuintje, gaan koken, interessante gastlessen krijgen van verschillende professionals uit het veld, en proefjes en experimentjes gaan doen. Dit project staat onder leiding van studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, en van hun eigen zeer betrokken kook- en groen-docent Ruud Odijk.

Gezond leren

College Greencourts (CGC) staat in voor een geheel nieuwe, andere en enthousiaste manier van “lesgeven”. Met het oog op de algemene gezondheid in Nederland en het feit dat 1 op de 7 jongeren leidt aan overgewicht, is het goed om bij de jonge generatie van nu een verbetering in te zetten. CGC wil gezonde voeding en een gezondere levensstijl weer hip maken. Het is de bedoeling met de lessen om jongeren bewust te maken van groen en gezondheid door hen te laten ervaren en te dóén. Elke les wordt gestart vanuit de verschillende door de leerlingen zelf opgezette moestuintjes. Dit gebeurt in moestuinzakken van moezziez waar tijdens het start evenement mee begonnen wordt. Met een drie maanden durende pilot rondom vier thema’s, worden het lesprogramma en de manier waarop, getest. Waarna het plan is de lesmodule beschikbaar te stellen voor alle middelbare scholen in heel Nederland.

CGC

CGC is een in het najaar van 2013 opgezet concept dat beoogt tieners enthousiast te maken en hen praktische handvatten aan te reiken om zelf hun levensstijl en gezondheid te verbeteren. CGC wordt gerund door 6 studenten in samenwerking met meerdere opgedane contacten en partners. Het team en het project vallen onder Enactus Nederland, een stichting voor sociaal maatschappelijk ondernemen.

advertentie
advertentie