Uniek Concert Nationaal Play-In Orkest

9 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Zondag 9 maart vindt een uniek concert plaats in sporthal Steinheim in Doorn. Die dag wordt voor de eerste keer de Nationale Play-In voor blaasmuzikanten gehouden.

Muzikanten van allerlei muziekverenigingen uit het hele land komen naar Doorn om voor één dag een groot uniek orkest te vormen. Voor deze gelegenheid staat dit orkest onder leiding van de dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Peter Kleine Schaars. Hij is tevens dirigent van het Nederlands Politie Orkest en een bekende componist. Onder zijn leiding repeteert het orkest die dag een gevarieerd muziekrepertoire in.

Het evenement wordt afgesloten met een concert voor publiek. Voor de pauze is er een gastoptreden van het bekende Concertorkest Willem III uit Amersfoort onder leiding van Dick Roelofsen, voormalig dirigent van de Marinierskapel. Zij brengen een afwisselend programma ten gehore. Na de pauze laat het Nationaal Play-In Orkest horen waar zij toe in staat zijn. Dagelijks melden zich nog enthousiaste muzikanten aan die mee gaan doen. Maar nu al bestaat het orkest uit 80 muzikanten.

Het Nationaal Play-In Orkest speelt een bijzonder concertwerk met als titel Lebuïnus ex Daventria. Dit muziekstuk is gecomponeerd door Peter Kleine Schaars zelf. Ook staat het tropische werk Brasiliana van de Belgische componist Jan van der Roost op het programma. Daarnaast heeft de bekende gastdirigent een aantal aantrekkelijke arrangementen geschreven die het orkest zal uitvoeren, van onder meer de band Queen, filmmuziek en andere hits.

Het concert begint om 19.00 uur in Sporthal Steinheim, Wijngaardsesteeg in Doorn. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

Kaarten voor het concert kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar bij het VVV kantoor in Doorn, aan de zaal en op de website www.play-in.info. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de play-in en het concert.

advertentie
advertentie