Informatiebijeenkomst “Voor ik het vergeet..........” , wat ik nu al kan regelen.

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op maandag 3 maart van 14.00 tot 16.00 uur organiseert

Ontmoetingscentrum De Vijver, in samenwerking met Welnúh en Alzheimer Nederland een lezing met het thema 'Regie over eigen levenseinde’.

Mieke Schoonderbeek, medewerker van de presentatiedienst van het NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde) geeft u informatie over dit onderwerp.

Steeds vaker komt het voor dat mensen met de diagnose dementie het tijdstip van overlijden niet willen overlaten aan de natuur of de medici. De kwaliteit van leven is daarbij vaak een belangrijke factor. Men wil de regie behouden en zelf bepalen wanneer het leven voltooid is.

De wetgeving met betrekking tot het levenseinde geeft daarbij grenzen aan. In haar presentatie zal zij de mogelijke keuzes aan het einde van het leven en het wettelijke kader nader belichten. Zij zal aangeven op welke wijze gemaakte keuzes kunnen worden vastgelegd. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

De lezing vindt plaats in het Ontmoetingscentrum ‘De Vijver’. De toegang is gratis, u kunt zich aanmelden via onderstaande gegevens.

De Ontmoetingscentra Utrechtse Heuvelrug voor mensen met lichte tot matige dementie en hun mantelzorgers zijn centra waar zowel de mens met dementie als de mantelzorger een ondersteuningsprogramma kan volgen. Voor mensen met dementie is er een gevarieerd activiteitenprogramma van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Belangrijke terugkerende activiteiten zijn bewegingsactiviteiten, geheugentraining en activiteiten gericht op kunst en cultuur. Mantelzorgers kunnen maandelijks mantelzorggesprekgroepen en informatiebijeenkomsten volgen. Ook is er individuele aandacht voor de mantelzorger en zijn er gezamenlijke activiteiten. Ontmoetingscentrum ‘De Vijver’ is van maandag tot en met vrijdag open en binnenkort ook op zaterdag. Ontmoetingscentrum Amerongen is op dinsdag en donderdag en per 1 maart ook op vrijdag open.

Zijn er enthousiaste vrijwilligers die ons willen assisteren voor enkele uurtjes op de vrijdag in Ontmoetingscentrum ‘Amerongen’ of op de zaterdag in Ontmoetingscentrum ‘De Vijver’? Kom vrijblijvend informeren, we passen ons aan uw agenda aan!

Voor informatie en/of aanmelding kunt u bellen naar 0343-555401, of een e-mail sturen naar w.sturkenboom@iszdebrug.nl

Ontmoetingscentrum De Vijver

Vijverlaan 10

Driebergen

Ontmoetingscentrum Amerongen

Burg. Jhr. H. v.d. Boschstraat 44

Amerongen

advertentie
advertentie