Kom naar de Buurtbijeenkomst De Wildbaan Driebergen-Rijsenburg op 26 februari aanstaande 19.30 uur!

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

De Wildbaan is een gezellige en compacte buurt in Driebergen-Rijsenburg ZUID en wordt omsloten door de Damhertlaan, Jachtlaan, Rijsenburgeseweg en de Lange Dreef. De Wildbaan is ruim opgezet met brede straten en veel plantsoenen. Winkelcentrum De Sluis en het Medisch Centrum liggen in het centrum van onze buurt, waar actieve ondernemers werkzaam zijn.

ONTWIKKELINGEN IN DE BUURT

In onze buurt wonen veel mensen met een beperking die zelfstandig of in een groepswoning leven. Ondanks de aanwas van gezinnen in de afgelopen jaren vergrijst de buurt enigszins. Eenzaamheid en dementie bij alleenstaande ouderen en gehandicapten wordt niet altijd meer opgemerkt. We bieden soms geen hulp aan, omdat we geen hulpvraag krijgen of het al zo druk hebben. Ook hebben we niet altijd in de gaten of mantelzorgers de zorg voor hun partner nog wel aan kunnen. Er loopt in toenemende mate jeugd door de buurt die de straten niet altijd schoon, heel en veilig houden. We merken dat de gemeente minder tijd en geld besteed aan het onderhoud van wegen, trottoirs en het openbaar groen.

BUURT AAN ZET!

Zijn dit ontwikkelingen waar we als buurtbewoners somber van moeten worden? Nee, maar het getuigt wel van realiteitszin als we ons samen bewust worden van de betekenis hiervan voor onze buurt. Dit in de wetenschap dat de gemeente erop aanstuurt dat iedereen meedoet en een groter beroep doet op onze zelfredzaamheid. Hoe zorgen we er samen voor dat we de buurt leefbaar houden en oog en oor voor elkaar blijven hebben! Willen we elkaar wel beter leren kennen? Is het mogelijk om meer voor elkaar te betekenen? Kan en wil de school, kerk of medisch centrum een functie hebben bij het opzetten van een buurtnetwerk? Om met u van gedachten te kunnen wisselen over deze vragen organiseren we een buurtbijeenkomst op 26 februari om 19.30 uur.

DE TOEKOMST IS NU!

Het doel van de buurtbijeenkomst is samen een idee vormen over het nut en de noodzaak van het opzetten van een buurtnetwerk. Een netwerk opbouwen begint met het in verbinding brengen van buurtbewoners, opdat zij elkaar beter leren kennen en er echte ontmoetingen plaatsvinden. We nodigen daarom alle buurtbewoners uit om te komen naar deze bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats in basisschool De Uilenburcht (Jagersdreef 145). U kunt zich aanmelden door VOOR 24 februari een mail te sturen naar niekovanveen@ontwikkelkracht.nl . Uiteraard kunt u hem ook vragen stellen hierover op 06 22421516.

advertentie
advertentie