Mindfulness in Driebergen

Activiteiten

Herken je dit? Pieker of maal je regelmatig over dingen? Heb je voortdurend het gevoel te weinig tijd te hebben? Heb je last van stressgevoelens door de dag heen? Dan is deze Mindfulnesstraining misschien iets voor jou.

Mindfulness is het doelbewust aandacht schenken aan wat zich voordoet op het moment zelf. Het is een vaardigheid in opmerkzaamheid. Een vaardigheid die je leert niet-oordelend op te merken wat er is, in het hier en nu. Gewoon met een milde open aandacht observeren wat er gebeurt. Dit staat haaks op onze dagelijkse gewoonte waarbij we veel op onze automatische piloot doen. Die momenten kent iedereen. Onze gedachten hebben de neiging voortdurend af te dwalen naar alles wat ons bezighoudt, of dat nu in de toekomst ligt of al is gebeurd. Ongemerkt gaan we piekeren, tobben en malen. Met op den duur alle lichamelijke en psychische gevolgen van dien. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleden dat de Mindfulness effectief is bij klachten als gevolg van stress en depressie. Uiteindelijk kan het leiden tot meer rust, energie en een betere concentratie.

De training is vooral praktisch van aard. We werken veel met ervaringsoefeningen. Zo beoefenen we verschillende meditatievormen, de bodyscan en langzame bewegingsoefeningen. We wisselen tijdens de bijeenkomsten ervaringen uit en bespreken die met elkaar, waarbij we niet zo zeer ingaan op de inhoud van de gedachten en gevoelens, maar ons richten op het proces van denken en hoe je er mee omgaat.

De training start op woensdagavond 5 maart 2014. Er zijn 8 bijeenkomsten van 2 uur.

Data: 5 - 12 - 19 en 26 maart en 2 - 9 - 16 en 23 april

Tijd: 20.00 u - 22.00 u

Locatie: Klooster der Ursulinen, Rijsenburgselaan 11, 3972 EG Driebergen

Kosten: 425,00 incl. btw cursusmateriaal (map en cd's)

De trainer is Lien Wetters, psycholoog NIP, GZ-haptotherapeut en gecertificeerd Mindfulnesstrainer. Werkzaam in Driebergen en Utrecht in een particuliere praktijk. Ze heeft uitgebreide ervaring als therapeut en trainer en is zeer enthousiast over de toepassingen van Mindfulness in het dagelijks leven.

Voor informatie: www.mindfulnessdriebergen.nl of www.lienwetters.nl

Aanmelden kan via: info@mindfulnessdriebergen.nl of info@lienwetters.nl of bel met 06-51104909

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36