Lezing Dode Zee rollen

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op woensdag 12 maart geeft theoloog Piet Bloemberg een lezing over de Dode Zee rollen. Deze bijeenkomst wordt gehouden in Zendings-Diaconessenhuis Bethanië in Amerongen en begint om 19.00 uur.

De lezing gaat over de meer dan 900 boekrollen, die rond 1950 bij Wadi Qumrân zijn gevonden, in de buurt van de Dode Zee. Daaronder zijn veel Bijbelse manuscripten. Bloemberg gaat in op de historie van Israël en vertelt op boeiende wijze over de tijd van Jezus. Vervolgens bespreekt hij de waarde van de boekrollen in het licht van de bijbel en het hedendaagse denken daarover.

Drs. Pieter Bloemberg is theoloog en studeerde aan de Theologische Universiteit in Kampen. Ook studeerde hij godsdienstwetenschappen in Zwolle en Groningen. De boekrollen van Qumrân hadden zijn bijzondere belangstelling. Hij bracht er diverse publicaties over uit. Bloemberg is momenteel docent aan het Vechtdal College in Hardenberg. Hij doceert bijbelwetenschappen, godsdienstethiek, filosofie en wereldgodsdiensten.

Praktisch

De lezing wordt gehouden in de Grote Zaal van het Zendings-Diaconessenhuis Bethanië entree is gratis. Wel is er een collecte voor een Joods kindertehuis.

advertentie
advertentie