PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

Themadiner in Driebergen: voeding en weerstand

Activiteiten
Foto: Babs Bouwman
29 jun 2020, 08:32
Voor chef Eric van Veluwen zijn voeding en vitaliteit een rode draad in zijn leven.
Voor chef Eric van Veluwen zijn voeding en vitaliteit een rode draad in zijn leven.
DRIEBERGEN

Steeds meer mensen gaan bewuster om met eten: waar komt ons voedsel vandaan en hoe wordt het gekweekt? Eric van Veluwen, directeur van Cultuur- en Congrescentrum Antropia, werd jaren geleden al gegrepen door de biologische keuken en met name koken met streekproducten. ,,Als je met pure producten kookt, dan voel je dat het iets met je doet”, aldus Van Veluwen. Deze smaak en dat gevoel wil hij delen tijdens een themadiner op vrijdag 3 juli: Voeding en de relatie tot onze weerstand. Een avond om te genieten van lekker eten, leuke gesprekken en interessante weetjes over voeding.

Vier gangen met biologische en biodynamische streekproducten: ,,Eigenlijk is het een diner met een verhaal erbij”, vertelt chef Van Veluwen. Een soort eetleerweg en culinaire ontdekkingsreis voor iedereen die geïnteresseerd is in de achtergrond van landbouw en voeding. Meer leren over wat er allemaal met groenten of vlees gebeurt voordat het op ..

advertentie