Carlien (links) en Stella zijn druk in voorbereiding op het Berghuis Event
Carlien (links) en Stella zijn druk in voorbereiding op het Berghuis Event Wilco Willemse

Sympathisanten houden Berghuis Event

Activiteiten

AMERONGEN Het is even rustig rondom de situatie waarin Stella Heijnen van 't Berghuis in Amerongen zich bevindt. Eigenaar van de grond waar haar pannenkoekenhuis op staat, Utrechts Landschap, wil de pachtovereenkomst niet verlengen en de rechter kan daar niets tegen doen. Heijnen wil in hoger beroep toch haar gelijk halen en tot die tijd is besloten dat zij haar huis en restaurant niet uit hoeft. Fans van 't Berghuis organiseren een sponsorevenement om de kosten van het hoger beroep te dragen en om aan meer mensen te laten zien waarom zij zo gek zijn op hun Berghuis.

Wereldkampioen bikejoring en kersverse Europees kampioen canicross Carlien Harms traint in de bossen rondom 't Berghuis: ,,Iedereen is hier welkom, niet alleen de wandelaar die met mooi weer een boswandeling maakt, maar ook ik, bezweet en soms onder de modder na een training met de honden. Samen met wat andere vaste gebruikers van deze locatie organiseren we nu een event om Stella een hart onder de riem te steken."

Tijdens het Berghuis Event zijn er mooie routes voor canicrossers, hardlopers, wandelaars, nordic walkers en kinderen. Harms: ,,Canicross is een spectaculair onderdeel waarbij de hardloper zich laat helpen door de hond. Daar beginnen we mee om 9 uur, iedereen komen kijken dus! Daarna zijn de hardlopers en de wandelaars aan de beurt. De kids-sponsorlopen zijn vanaf 12 uur. Wat echt heel leuk is, is dat uit de deelnemende kinderen twee winnaars worden geloot, die meteen na hun sponsorloop mee mogen met een huskyride, een rit door het bos op een speciale wagen, voortgetrokken door honden. Dat is ook de hoofdprijs van de verloting die we houden om wat extra geld bij elkaar te halen."

Inschrijven kan via www.eventbrite.nl, voor elke inschrijver bakt Stella een pannenkoek.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 11 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30