Hardlopers over de landingsbaan bij Park Vliegbasis Soesterberg
Hardlopers over de landingsbaan bij Park Vliegbasis Soesterberg Anouk Anthonissen

Kom in beweging tijdens MS Motion Utrecht op 29 september

Activiteiten Deel je nieuws

Nationaal MS Fonds organiseert op zondag 29 september in Utrecht een wandel- en hardloopevenement onder de naam MS Motion. De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar de chronische ziekte multiple sclerose (MS).

MS Motion is een jaarlijks terugkerend wandel- en hardloopevenement dat dit jaar in vijf plaatsen in Nederland wordt georganiseerd. In de aanloop naar de MS Motion zamelen teams uit Utrecht en omgeving zoveel mogelijk geld in voor onderzoek naar de darmflora van mensen met MS. Meer geld voor onderzoek blijft nodig, want het aantal mensen met de zenuwziekte blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose.

Najat el Kaaoichi is één van de deelnemers van MS Motion Utrecht. In 2015 kreeg zij haar eerste duidelijke signaal: ze had geen gevoel meer aan de rechterkant van haar lichaam, tot aan haar schouder. Toch duurde het tot 2017 voor zij de diagnose MS kreeg. Sindsdien zit Najat in een emotionele rollercoaster. ‘Ik heb veel gesprekken met psychologen gehad, een revalidatietraject gevolgd. Nu weet ik dat ik mijn rust moet pakken. Ik kan niet meer wat ik voorheen allemaal zo makkelijk deed. Daar heb ik nu nog moeite mee, het is nog steeds niet “geland”. Haar gezin en het geloof houden haar op de been. ‘Voor ik MS kreeg was hardlopen mijn favoriete sport. Sinds ik MS heb, is dat echt gekelderd naar O. Ik heb mezelf uitgedaagd om nog 1 keer mee te doen aan een wedstrijd en ben zo bij MS Motion op de site terecht gekomen. Ik heb mezelf ingeschreven om mijzelf en mijn kindjes te laten zien dat je nooit moet opgeven.’

Het programma

Het evenement start en finisht bij Manutan in Den Dolder. De route loopt over Park Vliegbasis Soesterberg, een uniek natuurgebied over het voormalig militair terrein met munitiebunkers, groene weides en het Nationaal Militair Museum.

10:00 uur          Evenementenlocatie open

11:15 uur          Start 10 km wandelen

12:00 uur          Start 5 km wandelen

12:15 uur          Start 10 km hardlopen

12:30 uur          Start 5 km hardlopen

14:00 uur          Uitreiking cheque

15:30 uur          Einde evenement

Sponsoren of meelopen

Wie bij wil dragen, kan meedoen met de sponsorloop of een geldelijke bijdrage leveren aan de deelnemende teams. Deelname kost 20 euro. Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen 10 euro inschrijfgeld. Aanmelden of meer informatie? Kijk op: www.msmotion.nl/locatie/ms-motion-utrecht. Graag tot dan!!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 12 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30