Beleef het opnieuw: Diner gemeente of groothandel?

26 januari 2012 om 00:00 Achtergrond

Om te beginnen even iets rechtzetten. Op de foto van Steinheim zijn heel veel reacties binnengekomen en de eerder bij mij binnengekomen reacties gingen, naar nu blijkt, over het verkeerde Steinheim. Het moet Steinheim bij Hanau zijn. Dit was een officiele door de EU goedgekeurde stichting. Ze is drie jaar geleden opgeheven. Er was tot die tijd een stedenband met Doorn en die band heeft 45 jaar bestaan.

De foto van vorige week is of genomen tijdens een diner, gehouden voor het gemeentepersoneel, of voor de vertegenwoordigers van Van Dijk’s Groothandel. Uit de reacties over de gemeente blijkt het volgende: links vooraan zit de heer Aad Van der Kooij werkzaam als hoofd van de afdeling Burgerzaken en werkzaam geweest van 1947- 1974. Naast hem zit Cees Duyne en de zesde persoon is de toenmalige burgemeester van Doorn, de heer Ter Haar. Vierde man is Ton Steenbergen, toenmalige bode op het gemeentehuis. De foto moet rond de jaren ‘50 gemaakt zijn.

De versie groothandel geeft een ander beeld. Hier gaat het om een diner voor de vertegenwoordigers van Groothandel Van Dijk in Doorn, toen gelegen aan de Odijkerweg. De foto is in 1955-56 genomen in Restaurant Figi Zeist. Helemaal rechts op de voorgrond zit Peter Slingerman, vertegenwoordiger. Aan de overkant zit als vijfde persoon meneer Van Leersum en de man met het zwarte haar, is Piet van de Bunt. Van Dijks Groothandel was een grossier in levensmiddelen, een zogenaamde Kroongrossier. Begonnen in Zeist vlakbij Vroom en Dreesman. Van Dijk zelf heeft aan de wieg van de Combi supermarkten gestaan. In 1975 is de groothandel verkocht.

advertentie
advertentie