Doe mee aan toneel-muziekspektakel

30 december 2010 om 00:00 Achtergrond

AMERONGEN - Stichting SKiAm viert in 2011 haar tienjarig bestaan. Dit feestelijke tweede lustrum viert SKiAm met diverse activiteiten. Eén van de festiviteiten is een muzikaal toneelstuk. Hiervoor is de organisatie op zoek naar jongeren uit Amerongen en omgeving die mee willen doen.

SKiAm zoekt jonge acteurs voor project

door Marleen Rikkengaa

SKiAm viert het tweede lustrum samen met Kasteel Amerongen dat in 2011 heropend wordt. Het Muziekonderwijs heeft twee jonge lokale theatermakers, Thomas van der Ham en Barbera de Bruijn, gevraagd hen te helpen om een theaterstuk te maken in de tuin van het kasteel. Een geweldige uitdaging waarbij samengewerkt wordt met muzikanten en amateurspelers uit Amerongen en omgeving. Jan Kalkhoven is de initiatiefnemer en vertelt enthousiast: ,,We willen zoveel mogelijk mensen uit het dorp hierbij betrekken: muzikanten, acteurs, basisschoolkinderen, dansers, zangers en vrijwilligers. Het moet een feest voor heel Amerongen worden.”

Eind mei zullen de festiviteiten gaan plaatsvinden en er moet dus nog redelijk wat werk verzet worden. Van der Ham en De Bruijn zijn druk met schrijven van teksten en composities. En ze zoeken nog jonge, enthousiaste acteurs. Kinderen en jongeren die het leuk lijkt om op de planken te staan en mee te doen aan het toneelstuk kunnen contact opnemen met Jan Kalkhoven, tel. 0343-453018. ,,Er zijn grote en kleine rollen, dus schroom niet. We kunnen iedereen gebruiken”, aldus Van der Ham. ,,Maar wacht niet te lang met opgeven, want de audities zijn al gepland op 3 januari.”

Naast het muzikale toneelstuk dat het Muziekonderwijs organiseert, zijn ook het Open atelier en het Filmhuis druk bezig met de voorbereiding van manifestaties voor de lustrumviering. Zo komt er een expositie van werk van leerlingen en docenten van de basisscholen. Daarnaast zijn jongeren en basisscholieren bezig met een keramiekproject. Deze keramiekkunst zal op de rotondes komen te staan en in een expositie in de tuin van het kasteel getoond worden. Bovendien komt er een filmweek met diverse films.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie