Ook dit schaap heeft het niet overleefd.
Ook dit schaap heeft het niet overleefd. eigen foto

Peppel Enk Afgesloten

25 april 2020 om 14:21 Nieuws Deel je nieuws

Maarn 11 april 2020.

Met ingang van heden is de Peppel Enk te Maarn afgesloten voor publiek.

Hiertoe is besloten na aanhoudende overlast van loslopende honden.

Het terrein was deels opengesteld maar altijd verboden voor mensen die hun hond niet hadden aangelijnd.

Verschillende malen is geprobeerd te manen om de honden aangelijnd te houden, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Alle verzoeken en aanwijzingen hiertoe (een afbeelding van het pamflet met hierop het uitdrukkelijke verzoek de honden aangelijnd te houden en een foto van het aangevallen schaap is bijgevoegd) werden binnen een dag van de paaltjes gerukt.

In de afgelopen jaren zijn er 3 schapen doodgebeten. Een paar weken terug is een schaap zwaargewond geraakt door een loslopende hond. Het schaap heeft het na uitgebreide medische zorg tot nu toe overleefd maar zal er blijvende schade aan overhouden, een deel van haar wang is afgestorven waardoor zij altijd moeilijk zal kunnen eten.

Bijgevoegd zijn een aantal foto’s van de gedode schapen alsook van het laatste aangevallen schaap dat het tot nu toe heeft overleefd.

Ook werden regelmatig mensen aangevallen door honden.

Ook op de Koeheuvels, waar hondeneigenaren hun hond wel mogen loslaten (mits onder appèl) blijken meerdere bijtincidenten te hebben plaatsgevonden. Zowel naar mensen als tussen de honden onderling.

Het blijkt nu ook dat er meerdere reeën zijn doodgebeten door loslopend honden.

De hondeneigenaren geven steevast als antwoord dat hun hond zoiets nooit zou doen. Alle vriendelijke verzoeken blijken geen effect te hebben. Gevreesd wordt dat het recent verwonde en nog ernstig verzwakte schaap weer zal worden aangevallen en het dan vermoedelijk niet zal overleven.

Kortom de maat is nu echt vol. De Peppel Enk is vanaf heden verboden voor onbevoegden.

Het gaat hier over het bosperceel dat begrensd wordt door de Amersfoortseweg, Laan van Laagkanje, Hoekenkamp en de Koeheuvels. Hier zullen hekken geplaatst worden en borden met de mededeling ‘Landgoed Peppel Enk, Privéterrein, Verboden toegang’. Bij betreding hiervan geldt overtreding van artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht.

In de toekomst zal worden overwogen een deel van het terrein weer open te stellen onder nog nader te bepalen voorwaarden, waarbij het mogelijk moet zijn deze voorwaarden te handhaven.

Verscheurd schaap door loslopende honden
Gewond schaap met maning Honden aan de Lijn.
advertentie
advertentie