In gesprek met de zaal
In gesprek met de zaal Henk Boeve

Een kijkje in de ziel van plaatselijke politici

12 maart 2018 om 09:12 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur nodigde de Michaëlkerk in Leersum op woensdagavond 7 maart alle fracties die aan de verkiezingen deelnemen uit om achter alle urgente politieke thema’s zich ‘in de ziel’ te laten kijken. Wat houdt hen bezig? Waarom gingen ze de politiek in? Waar zijn ze trots op? 
Zo waren vorige week woensdag zo’n vijftig inwoners van Leersum en omstreken ter kerke gekomen voor een bijzondere avond, waarop het natuurlijk óók ging over onderwerpen als dorp en duurzaamheid, landbouw en natuurbehoud, de noodzaak van betaalbare woningen en leeftijdsbestendig bouwen, eenzaamheid en onderlinge betrokkenheid. 
Gespreksleider Jacob Bronk daagde de politici uit om het achterste van de tong te laten zien en betrok het van stemkaarten voorziene publiek vaardig in de discussies. 
Het werd een levendige avond waarop we als organisatoren tevreden terugkijken. Dominee Pieter Goedendorp van de Michaëlkerk: “De kerk is bij uitstek de plek waar we willen kijken naar de mens achter de politicus. Dat is er deze avond zeker uitgekomen. De goede belangstelling toonde hoe de Michaëlkerk als dorpskerk z’n plek in de lokale samenleving inneemt.”

Politici aan de praat over hun drijfveren
advertentie
advertentie