v.r.n.l.: Caroline, Cees en Bert
v.r.n.l.: Caroline, Cees en Bert Leo Tielenius

Cees Dorrestein Cup, alias vossenjacht, bij de Doornse Golf Club

3 juni 2018 om 23:14 Sport/sport Deel je nieuws

Jaarlijks wordt een vossenjacht georganiseerd op de Doornse Golf Club. Diervriendelijk als wij zijn gaat het niet om echte vossen maar een jacht op de “par” van de vos. In dit geval is dat Cees Dorrestein, de allereerste lesgevende pro van de club. Sinds de oprichting in van de DGC in 1993 heeft hij een aantal jaren les gegeven aan veel van onze (oud-) leden en hen begeleid naar het Golf Vaardigheid Bewijs, zoals dat toen nog heette. Sinds zijn vertrek wordt deze wedstrijd jaarlijks georganiseerd.

Cees, zijn vaste caddie Bert Beekman en Ed Waelpoel van de Doornse hebben enige weken geleden een 18 holes ronde gespeeld om de alternatieve par (de score van Cees) te bepalen. Deze werd zondag op speciale vossen-labeltjes genoteerd en aan de vlaggenstokken gehangen. Afhankelijk van de par die daarop stond (deze kon afwijken van de par 3 die alle holes normaliter hebben) kregen de spelers meer of minder Stableford punten.

Dit jaar werd de wedstrijd gespeeld op zondag 3 juni. Vooral de leden die nog les hebben gekregen van Cees vonden het leuk om deze wedstrijd te spelen. En de overige vonden het gewoon fijn om lekker buiten te zijn en een wedstrijdje te spelen.

44 spelers waren er dit jaar. Enthousiast stonden ze te trappelen om de baan in te gaan. In 12 flights werd er fanatiek aan de wedstrijd begonnen. Vreugde of verdriet was hun deel al na gelang de score van de vos. Iedereen speelde vanaf zijn eigen handicap.

Vanwege het lustrum dit jaar had de organisatie, Toni, met hulp van Pim, extra aandacht besteed aan het thema vos. Zo hingen er ballonnen V, O en S bij binnenkomst, lagen er koekjes in de vorm van een vosje in de schuilhut bij hole 5 en waren er prijzen zoals vossenservetten, vossenpennen en cider met een vosje erop, alsmede twee greenfees voor Golfbaan Anderstein voor de winnaars. Cees trok nog een kaart van een gelukkige die een greenfee voor twee personen won voor Golfpark De Biltsche Duinen waar Cees nog af en toe les geeft. De gelukkige was Gerard Mulder. De neary voor de heren op hole 9 werd gewonnen door Edie Delvaux. En bij de dames won Barbara Kempers de neary op hole 3.

De uitslag bij de heren en de dames

1. Bert Popma 44 punten / Caroline Haring 43 punten

2. Pim Bouhuis 42 punten / Barbara Kempers 43 punten

3. Ab de Boer 41 punten / Antoinette van der Borg 41 punten

Na de wedstrijd werden Cees en zijn caddie Bert hartelijk bedankt en de afspraak gemaakt om volgend jaar, bij leven en welzijn, de 24e editie te spelen.

 

advertentie
advertentie