de winnaars Marjolijn en Jan
de winnaars Marjolijn en Jan Leo Tielenius

Golfen voor het goede doel bij de Doornse GC

28 mei 2018 om 15:00 Sport/sport Deel je nieuws

Op zondag 27 mei werd op de Doornse Golf Club de jaarlijkse wedstrijd gespeeld ten behoeve van de Stichting Handicart Golf. Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd en alle gelden die uit de verkoop van, onder meer, extra slagen worden binnengehaald, komen geheel ten goede aan dit goede doel. Er werd zoals gebruikelijk een fors bedrag ingezameld. 

De winnaars van de wedstrijd: Marjolijn Kempers en Jan van der Meer, mogen meedoen aan de regiofinale van de Stichting.

De Stichting Handicart is op 23 april 1986 opgericht met als doelstelling: tijdelijk of permanent mindervalide golfers in staat stellen het golfspel te blijven beoefenen.

Door donaties, giften, legaten en schenkingen verkrijgt de Stichting de benodigde gelden om Handicarts aan te schaffen en te plaatsen op 114 golfclubs in Nederland. Daarnaast heeft de Stichting Handicart afspraken gemaakt op bijna veertig banen waar geen karren van de stichting staan.

Tegen een geringe vergoeding, die ver onder de werkelijke kostprijs ligt, kunnen mindervalide golfers gebruikmaken van de beschikbare Handicart. Dankzij de inzet van ruim 175  vrijwilligers kan Stichting Handicart haar werk doen. In 2016 rijden er  685 Handicarts. 

Op dit moment zijn er meer dan 19.000 golfers tijdens hun golfspel afhankelijk van een Handicart. Dit aantal zal door de toenemende vergrijzing de komende jaren stijgen.

De Stichting Handicart kan deze mensen alleen faciliteren als het aantal donateurs sneller blijft stijgen dan het aantal gebruikers. Daarom roept de Stichting bezoekers van deze website op om  donateur te worden. Bent u al donateur, dan vragen wij u de Stichting Handicart onder de aandacht te brengen van familie en vrienden, want de kracht van de stichting ligt nu eenmaal bij de donateurs. Voor meer info kunt u terecht op de website: www.handicart.nl

 

advertentie
advertentie