KCD verslaat koploper

3 april 2018 om 06:18 Sport/sport Deel je nieuws

Met 12 graden en vrijwel geen wind was afgelopen zaterdag de perfecte dag voor een korfbalwedstrijd op Sportpark Tuilland. De kantine van KCD was goed gevuld met enthousiast publiek om de door van den Berg Fietsen gesponderde Groen-Witten naar de winst te juichen.

Tegenstander was de studentevereniging Hebbes uit Utrecht, mede koploper in de poule. Het leek een doelpuntrijke wedstrijd te gaan worden toen Sanne Beishuizen er binnen twee minuten een vrije bal in gooide. Echter stokte het scoren toen meteen weer. Maar liefst tien minuten duurde het voordat er weer een doelpunt viel: 2-0. De verdediging had veel controle over de studenten uit Utrecht en hun aanvallen werden snel onderbroken. Dit gaf KCD veel ruimte en tijd om goede aanvallen neer te zetten en de score op gang te laten komen. Na een tijdje begon dit eindelijk goed te gaan en na dertig minuten korfbal stond er een nette stand van 9-1 op het scorebord. Bij het publiek langs de lijn begon het gevoel te komen dat dit misschien een makkelijke middag zou gaan worden. Maar KCD zou KCD niet zijn als het publiek niet getrakteerd zou worden op een spannende wedstrijd.  Het spel van de groenen werd slap en vijf minuten later had Hebbes de achterstand al deels ingehaald tot 9-4. KCD ging dan ook ontevreden naar de kleedkamer.

De tweede helft begon niet veel beter dan de eerste helft geëindigd was. KCD oogde nog altijd niet scherp en Hebbes maakte daar dankbaar gebruik van. Na slechts zeven minuten was Hebbes al dichterbij gekomen naar 9-7. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren binnen de ploeg. Coach Louis de Laat bracht een aantal wissels in en dit betekende het keerpunt voor de ploeg uit Doorn. De controle op het verdedigen was terug zodat er aanvallend weer tijd was om te zoeken naar de goede kansen.  Het gat bleef eerst nog klein met 10-8 maar een schot op  flinke afstand van Jort van Burken betekende het doorbreken van de neerwaartse spiraal op het scoren. Hebbes kreeg nog even de kans om het verschil naar twee te brengen met een strafworp maar deze ging mis. Een minuut later werd de bal voor KCD op de stip gelegd en deze was wel raak: 12-8. Hebbes probeerde nog dichter in de buurt te komen maar KCD breidde de stand verder uit naar zes doelpunten: 16-10.  De laatste fase van de wedstrijd brak aan waarin nog een aantal keer gescoord werd door Hebbes maar KCD bleef rustig en rondde zelf zijn kansen ook af. De wedstrijd eindigde in een 19-14 winst voor KCD. De ploeg haakt door deze overwinning aan bij de middenmoot en zo kan dit veldseizoen voor KCD nog een succes gaan worden!

Doelpunten: Bo Verheijen (5), Sanne Beishuizen (4), Lisanne Briedé (3), Jort van Burken (2), Nienke Schneider (2), Joyce Verhoef, Sybren van Burken, Marieke Neijenhuis.