Net zo makkelijk staan ze op hun handen als op hun voeten
Net zo makkelijk staan ze op hun handen als op hun voeten Hans van Noort

Eerste Unitas zomerkamp smaakt naar meer

26 juli 2020 om 15:43 Overig Deel je nieuws

Als één groot (turn)feest: zo werd het eerste Unitas Zomerkamp vorige week beleefd. 41 meiden in de leeftijd van zes tot veertien jaar vermaakten zich vijf dagen lang met turnen en allerlei spellen: van een vossenjacht tot trampolinespringen. “Het kamp had nog weken mogen duren”, vertelt Unitas-trainster en initiatiefnemer Vera Bosboom (18). “Heerlijk om de blije gezichten van de kinderen te zien.”

Het idee voor het Unitas zomerkamp ontstond toen het jaarlijkse zomerkamp (ZOKA) van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie werd afgelast vanwege de onzekerheid rond het coronavirus. “Ik ga al jaren naar ZOKA”, vertelt Vera. “En dit jaar zou ook een flink aantal van onze jeugdleden meedoen. Ik kon me hun teleurstelling goed voorstellen. Dan organiseer ik zelf een kamp, bedacht ik. Ellis (Schuurman, voorzitter, red.) reageerde meteen enthousiast. Het bestuur sloeg aan het regelen en ik hield me bezig met de inhoud.”

Het vinden van een locatie vormde nog de grootste uitdaging. Gelukkig kwam in juni het bericht dat kinderen weer binnen mochten sporten: dit bood ruimere mogelijkheden. Al snel kreeg Unitas toestemming van de gemeente om gebruik te maken van de gymzaal, het plein en het grasveld aan de Van de Leelaan. En toen kon het startsein voor het kamp gegeven worden. “Ik had nooit gedacht dat zoveel kinderen wilden deelnemen”, vertelt Vera. “Niemand viel buiten de boot, iedereen was enthousiast, zelfs de oudere kinderen.” Voor Pleun Molier (13) sprong de onderlinge gezelligheid eruit. “Ik vond ‘t het allerleukst dat ik na al die maanden van nauwelijks naar school gaan en afspreken met allerlei kinderen kon turnen en samen zijn.”

“Ideeën voor volgend jaar zijn er al volop”, vertelt Ellis Schuurman: “Een kamp met één overnachting erbij zou bijvoorbeeld mooi zijn.” Ze lacht: “Ook zijn er ouders die gevraagd hebben om een volwassen variant mét apenkooien. Maar de basis zal hetzelfde blijven: ’s ochtends turnen, ’s middags spelletjes doen. Dit is immers goed bevallen. Ik heb genoten. Mede dankzij alle vrijwilligers (ouders) en onze sponsoren De Readshop, Jumbo en AH is deze week boven verwachting verlopen. Ook de ijsbaan willen we graag hartelijk danken voor de weken dat de kinderen er buiten mochten sporten.”

Turnen in een echte turnhal in Leusden
advertentie
advertentie