SVL-WNC   1-3

11 maart 2018 om 11:29 Sport/sport Deel je nieuws

zaterdag 10 maart 2018

Het was weer het oude bekende liedje: wedstrijdverlies door ‘domme’ fouten achter in de verdediging.

SVL begon heel fel en enthousiast en had na de eerste vijf minuten van de wedstrijd zomaar op twee nul kunnen, nee, moeten staan. In de eerste minuut knalde Walter Cremers op het doel van WNC en een minuut later deed Alex van Eem dat nog eens dunnetjes over, maar beide keren kon de keeper van WNC ingrijpen. Ook in de minuten direct daarna was SVL gevaarlijk dicht bij de mogelijkheid om de score te openen.

In de 8e minuut beoordeelde de SVL-keeper een afstandsschot niet goed, grabbelde mis en SVL keek tegen een 0-1 aan. Er werd verder hard gewerkt, maar tot behoorlijk opbouwend voetbak kwam SVL niet. WNC speelde slimmer en beter, maar bleek toch ook niet gemakkelijk door de SVL-verdediging te komen.

In de 26e minuut lukte het Selçuk Albayrak vanuit een aardige aanval en goed doorzetten van Walter Cremers de WNC-keeper te verschalken en het lukte tot vlak voor de rust om op 1-1 te blijven. SVL’s tweede fout werd nog in de allerlaatste minuut van die eerste helft gemaakt, een slecht weggewerkte bal links in de verdediging, werd handig opgepikt door de Waardenburgers en de rust ging alsnog in met een 1-2 achterstand.

De tweede helft verliep tammer dan de eerste helft, WNC hoefde niet en SVL scheen niet te kunnen. Hoogtepunten waren de wissels Martijn Verkerk voor Alex van Eem in de 74e minuut, een vrije trap voor WNC in 79e minuut op een linke plek zo’n 25 meter voor het doel dat overgeschoten werd en in de 87e minuut de wissel Mitchel de Vaal voor Roben Schenk, ofwel een aanvaller erbij en een verdediger eruit. Het mocht niet baten; er volgden nog wel een paar dieptepunten: Een gele kaart voor Selçuk Albayrak en twee gele kaarten (dus rood) voor Rob van Eem. In de laatste minuut werd SVL bovendien nog even op zijn nummer gezet door nog een vijandelijk doelpunt, eindstand: 1-3.

Resultaat is doordat de naaste degradatiekandidaten allemaal wel punten haalden, SVL nu hekkensluiter is.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk (Mitchel de Vaal) – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Robin Janssen – Rob van Eem – Selçuk Albayrak – Alex van Eem (Martijn Verkerk) – Willem Baaij.

Volgende wedstrijd: 17 maart Montfoort 1. Aanvang 14.30 u.