KCD pakt koppositie

26 januari 2020 om 11:22 Korfbal Deel je nieuws
In een zinderende wedstrijd bij Koveni is KCD er in geslaagd om halverwege de zaalcompetitie de eerste plaats te veroveren. De Nieuwegeiners begonnen de topper met evenveel punten als de groen witten maar zagen in de slotfase KCD de wedstrijd naar zich toe trekken. Het op de loer liggende Eemvogels won en is na dit weekeinde tweede op één punt van KCD. Sporthal ’t Veerhuis zat zaterdag bomvol waarbij de helft van de toeschouwers KCD kwam aanmoedigen. Dat zorgde voor een prima sfeer maar natuurlijk leverde dat ook de nodige druk en dat betekende dat er aanvankelijk minder werd gescoord: de 0-1 viel snel maar het duurde ruim vijf minuten voor Koveni de korf vond. Na de 2-2 begon KCD de wedstrijd te domineren met sterk verdedigend spel en dat leidde zo’n 10 minuten voor de rust tot een comfortabele 3-7 voorsprong. Ineens was de Doornse cadans weg en bij rust lag alles weer open: 6-7. Na de korfwisseling bleef de malaise aanvankelijk aanhouden en Koveni nam met 8-7 voor het eerst een voorsprong. Gelukkig voor KCD kon de ploeg aanhaken en zo werd er om en om scorend een spannend spektakel van gemaakt. Omdat de gastheren meestal eerst scoorden en dan pas de gelijkmaker viel, leek een punt het hoogst haalbare voor KCD. Bij 14-13 was er een strafworp nodig om weer gelijk te komen waarna het groen witte deel van de sporthal explodeerde toen kort voor tijd de 14-15 viel. Die werd niet meer weggegeven en zo kon KCD de punten en de eerste plaats mee naar huis nemen. Met de returns in het verschiet is nog niets beslist want KCD, Eemvogels, Koveni en Arena staan nu binnen drie punten van elkaar. Een spannend tweede deel van de competitie is dus gegarandeerd.