Alle finalisten van het Driebergen Open Jeugdtoernooi 2019
Alle finalisten van het Driebergen Open Jeugdtoernooi 2019 Rosemarie Wielinga

Veel tennisplezier op Driebergen Open Jeugdtoernooi

27 oktober 2019 om 19:55 Overig Deel je nieuws

DRIEBERGEN In de herfstvakantie genoten ruim 100 kinderen van tennis op de Utrechtse Heuvelrug. Paros ter Meer van TV Maarn was dit jaar de sterkste in de categorie jongens tot en met 17 jaar.  Bij de meisjes tot 17 jaar was Eline van Rijnbach van TV Risenborgh uit Driebergen de sterkste.

SAMENWERKING De tennisclubs TV Risenborgh en TV Manger Cats uit Driebergen organiseerden voor de 8e keer het Driebergen Open Jeugdtoernooi. In 2011 namen de beide Driebergse tennisverenigingen de handschoen op voor de organisatie. En met succes. Dit jaar waren er meer deelnemers dan vorig jaar.

REGIO OVERSTIJGEND Het toernooit trekt  inmiddels  veel spelers vanuit buiten de regio. “We hebben deelnemers uit Rotterdam, Lelystad en Doetinchem. Maar ook van dichterbij, zoals uit Utrecht, Vleuten en Breukelen”, vertelt Brigitte Heilmann,  toernooileidster.  “We horen vaak terug dat kinderen het leuk vinden om eens tegen andere spelers uit te komen, dan de  spelers waar ze op hun eigen club al tegen spelen. Daarbij helpt het dat we het toernooi in de herfstvakantie organiseren in de mooie omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Ouders maken er graag wat meer tijd  voor vrij. Dat maakt dit toernooi zo bijzonder.” 

JONGSTE JEUGD  Speciale aandacht gaat uit naar de jongste jeugd. Voor hen was er een apart evenement  op de woensdag. “Juist voor henis het belangrijk wedstrijdjes te spelen”, aldus Paul Wolbers, coördinator jeugdzaken bij Risenborgh. “De jongste jeugd begint met een zachtere bal. Naarmate de kinderen beter gaan tennissen wordt de bal waarmee ze spelen harder, tot ze met de ‘gele’ bal kunnen spelen. Zo ervaren ze al heel snel dat ze vooruit gaan in hun tennisspel"

FINALISTEN  Onder veel publieke belangstelling zijn op zaterdag 26 oktober de finales gespeeld. Hieronder vermelden wij de winnaars in de diverse categorieën:

Jongens Enkel  Groen (8-14 jaar):     Olle de Wit

Jongens Enkel (10-12 jaar):               Oliver de Knikker

Jongens Enkel (10-14 jaar):               Jules Tilmans

Jongens Dubbel Groen (8-14 jaar):    Mats Voorbraak en Olle de Wit

Jongens Dubbel (10-14 jaar):             Tijn Feenstra en Jules Tilmans

Jongens Enkel (11-17 jaar):               Paros ter Meer

Meisjes Enkel (11-17 jaar):                 Eline van Rijnbach

Jongens Dubbel (11- 17 jaar)             Jesse Brandsma en Ruben Brandsma

Meisjes Dubbel (11- 17 jaar)              Carlijne Brand en Fabiënne Odijk 

Finalisten jongens t/m 17 Paros Ter meer en Ruben Brandsma
advertentie
advertentie