Scorende aanval van Sanne
Scorende aanval van Sanne Iris Panhuis

Vliegende start voor Volleer D1

29 september 2019 om 12:00 Volleybal Deel je nieuws

Na een gezellige teamdag en een aantal weken van hard trainen, trokken de Leersumse dames op 27 september voor het eerst dit seizoen weer ten strijde. Carola, Sanne, Marjelle, Joëlle, Kim, Liselotte, Suzanne, Anne en Fleur stapten zelfverzekerd sporthal De Korf in Leusden binnen. Helaas was het team van trainer/coach Harry Kenter niet compleet vanwege blessure- en zwangerschapsverlof. Nieuwe aanwinst Iris (die doorgestroomd is vanuit de jeugd) kon nog niet worden ingezet vanwege revalidatie na een spectaculaire van van de fiets. En vertrouwde kracht Joliska, die net bevallen is van een dochter, leefde online met het team mee.

Nadat de spanning in enkele punten was weggeslagen, wisten de dames uit Leersum met veel servicedruk en aanvalsgeweld met name van de zussen Kim en Sanne, de eerse set met 17-25 naar zich toe te trekken. Ook in de tweede set wisten de dames van Volleer hun yell "Grinta" eer aan te doen, want al snel was een gaatje van 4 punten geslagen. AFAS LEOS D1 gaf zich echter niet zo maar gewonnen en vocht met venijnige prikballen terug. Een dubbele wissel aan de zijde van Volleer met Marjelle en Liselotte, bedoeld als vernieuwd  offensief, leverde niet het gewenste effect op. AFAS LEOS D1 pakte de tweede set met 25-20.

Met de derde set kwam er al snel een einde aan de vrijgevigheid van Volleer. De basis keerde terug het veld in en het goede spel uit set 1 werd weer opgepakt. Zo wist Anne weer steeds vaker het blok te sluiten, was libero Carola een onvermoeibare stofzuiger in het achterveld en kon spelverdeler Joëlle al haar aanvallers goed bedienen. Dit leidde tot een snelle 18-25 winst in de derde set. Volleer drukte ook in set 4 haar overwicht door. Middenaanvalster Suzanne en diagonaal Fleur wisten onder aanmoediging van het meegereisde publiek  met slimme tactische ballen en harde smashes belangrijke punten te scoren. En zo werd ook de vierde set (16-25) en daarmee de wedstrijd gewonnen door de dames uit Leersum.

Voldaan proostten zij in de spreekwoordelijke vijfde set op de overwinning en de behaalde eerste vier punten.

Woeensdag 9 oktober om 20.45 uur verwelkomt Voller D1, Switch D3 uit Utrecht in de Binder. En twee dagen later op vrijdag 11 oktober treedt het team eveneens in de Binder om 21.30 uur aan  tegen TOVO D2. U bent van harte uitgenodigd om het team te komen aanmoedigen.

 

 

Middelaanval van Suzanne
Verdedigende actie van Carola
advertentie
advertentie